Avastades Järvamaad

0
902

Täna said 3.- 4. klassi õpilased kümne tunni jooksul avastada Järvamaa vaatamisväärsusi. Hommikul kooli juurest bussiga startides suundusime Järva- Jaani, kus meid ootas Tuve Kärner, kes tutvustas oma kartulimaale loodud vanatehnika varjupaika. Ta kogus on 443 erinevat vanatehnika eksponaati. Kui oli ring peale tehtud ja kuulatud huvitavaid fakte, siis oli veel üle poole tunni vaba aega, kus sai ronida autodesse, traktoritesse jne. rooli taha või vaadata sisse, kuidas vanad autod või bussid välja nägid. Sealt edasi sõitsime Kilplaste teemaparki, kus meid ootas maitsev lõunasöök ning peale seda viidi meid kurssi kilplaste eluga ja lasti ka lastel mängiga kilplaste mänge ning proovida, kas saavad kilplasteks või ei. Kuid see polnud veel kõik. Siis ootas meid maiuspala – linnud, mis Eesti jaoks on eksootilised, kuid on siinse kliimaga ära harjunud ja elavad mõnusalt. Nägime emusid, jaanalinde, papagoisid, faasaneid, pärlkanu, paabulinde jne. Eriti köitis laste tähelepanu ühes lindude puuris elav orav, kes tahtis kogu aeg tähelepanu keskpunktis olla. Saime näha, kuidas orav matab pähklit liiva sisse ja siis esikäppadega maa kõvasti kinni patsutab. Viimaks jõudsime Sassi talu lähedal asuvasse  Eesti Piimandusmuuseumi, kus väikese ekskursiooni järel suundusime jäätist ise valmistama. Vähemalt on nüüd kõigil osalenul jäätise retsept peas ja ka oskus ise seda valmistada. Ning siis tuligi taas suund Tallinna poole võtta, et kella üheksateistkümneks Pikavere kooli juurde jõuda, kus õpilastel olid vastas vanemad. Bussist väljudes tänasid lapsed bussijuht Vellot, kes meid terve päev oli sõidutanud ning tõdesid, kui tore päev oli neil olnud.

Ekskursioon 002 Ekskursioon 004 Ekskursioon 014 Ekskursioon 016 Ekskursioon 025 Ekskursioon 040 Ekskursioon 043 Ekskursioon 058 Ekskursioon 062 Ekskursioon 070 Ekskursioon 072 Ekskursioon 079 Ekskursioon 086 Ekskursioon 091 Ekskursioon 092 Ekskursioon 102 Ekskursioon 103 Ekskursioon 107 Ekskursioon 119 Ekskursioon 121 Ekskursioon 130 Ekskursioon 134 Ekskursioon 137 Ekskursioon 138