Pikavere lapsed Kakerdaja rabas

0
937

Viimase koolipäeva veetsid Pikavere lasteaia- ja koolilapsed Kakerdaja rabas. Rabasse jõudes ootas matkaseltskonda ees hommikuselt karge raba. Esimesena jalutati mööda laudteed Kakerdi rabajärveni. Järve juures said koolilapsed õpetajalt ülesande korjata üks üks rabataim. Taimed kuivatab õpetaja ära ning kooli tulles hakatakse neid koos loodusõpetuse tunnis uurima. Kui taimed korjatud mindi lõkkeplatsile, kus tehti üles lõke. Lõkkesoojuses joodi kuuma teed ning tühjendati kaasa võetud moonakott. Peale väikest pausi võeti suund Kalajärvede poole. Ühtegi kala aga seekord kohal ei olnud. Kui järved nähtud võeti ette lõpusirge. Buss ootas mõnekümne meetri kaugusel ning kojusõit võis alata. Bussis said oma palga koolilapsed- õpetaja Helju jagas tunnistused, õnnitles õpilasi veerandi lõpetamise puhul ning soovis kõigile head vaheaega.DSC_0109 DSC_0115 DSC_0119 DSC_0134 DSC_0140 DSC_0167 DSC_0164 DSC_0159 DSC_0189 DSC_0185 DSC_0144