Pressiteade

0
1118

Harjumaal, Raasiku vallas, saab esmaspäeval, 5. jaanuaril 2015 Pikavere mõisakoolis alguse uus traditsioon. Hommikul on kooliuksed õpilastele avatud juba kella 7.30st, mil õpetaja ootab lapsi „Hommikuklubisse“, kus vajadusel saab korrata koduseid ülesandeid, küsida õpetaja abi ja mängida. Uue traditsioonina minnakse üheskoos tasuta hommikuputru sööma kell 8.30 ja tunnid algavad kell 8.45. Pikavere mõisakoolis õpib 31 last.

Kolmapäeval, 7.jaanuaril tähistab Pikavere Lasteaed oma 5.sünnipäeva. Vahetundides toimuvad ühistegevused koos kooliga ja pidupäeva ühine tordi söömine. Kahes lasteaia liitrühmas on kokku 39 last.

Möödunud suvel 145. aasta sünnipäeva tähistanud Pikavere mõisakool osaleb Euroopa Majanduspiirkonna finantsmehhanismi 2009-2014 programmis „Mõisakoolid – säilitamine läbi kasutamise“. Koos Raasiku valla omaosalusega  maksab projekt 59 885,30 eurot. Pikavere mõisakooli projekt “Kool kõigi jaoks!” on suunatud Pikavere mõisakooli elukeskkonna arendamisele, pakkudes lisaväärtust nii kooliõpilastele kui ka nende vanematele, kohalikule kogukonnale ning nii Raasiku kui ka ümberkaudsete valdade elanikele. Mõispargis on avatud matkarada. Valminud matkaraja eesmärk on suurendada keskkonnateadlikkust, mis hõlmab endas mitmeid erinevaid aktiivõppe tegevusi. Pakume tasuta võimalust läbida matkarada koos juhendajaga, valminud on töölehed nii lasteaia, algklassi lastele. Loodusraja läbimiseks tuleb eelnevalt kokku leppida. Loodusrada valmis  EMP „Mõisakoolid – säilitamine läbi kasutamise“ rahastusel.  Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra toetuste kaudu aitavad Island, Liechtenstein ja Norra vähendada sotsiaalseid ja majanduslikke erinevusi ning tugevdada kahepoolseid suhteid Euroopa abisaajariikidega.  Euroopa majanduspiirkonna ja Norra toetusi antakse aastatel 2009–2014 summas 1,79 miljardit eurot. Sellest umbes  97% annab Norra. Toetatakse vabaühendusi, teadus- ja akadeemilisi asutusi ning avalikku ja erasektorit 12 uues EL liikmesriigis, Kreekas, Portugalis ja Hispaanias. Tehakse tihedat koostööd doonorriikide organisatsioonidega ja projekte võib ellu viia kuni aastani 2016.

Pikavere Lasteaed-Algkooli hoolekogu esinaine Alice Suurkuusk