Edukat 2016 aastat kõigile Pikavere kooli sõpradele!

0
1005

Head lapsed ja lapsevanemad!

Ootame lapsi kooli juba homme, 7. jaanuaril tavapärase tunniplaani alusel ning ka koolibuss sõidab endises graafikus. Seoses ilma jahenemise ning temperatuuri langemisega madalate miinuskraadideni lisame siia ka info “külmapühade” kohta.

Alg- ja põhikooliklasside õpilased võivad käreda pakasega koju jääda

TALLINN, 6. jaanuar, BNS – Eesti koolide alg- ja põhikooliklasside õpilased võivad käreda pakasega koju jääda, määrav on seejuures tuulekülmaindeks ehk tajutav temperatuur.

Kuigi valdav enamus üldhariduskoolide õpilasi on kuni 10. jaanuarini talvevaheajal, toimub osades koolides praegu juba õppetöö, sest kooli pidaja võib direktori ettepanekul ja hoolekogu nõusolekul kehtestada haridus- ja teadusministri kehtestatud koolivaheaegadest erinevad koolivaheajad.

Sotsiaalministri määruse kohaselt võib külma ilma tõttu 1.-6. klassi õpilaste koolitunnid ära jätta juhul, kui tegelikult toimiv õhutemperatuur on 20 miinuskraadi või madalam ning 7.-9. klassis juhul, kui temperatuur on 25 miinuskraadi või madalam.

Tunnid võib ära jätta sellisel juhul, kui õpilaste sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud. Tegelikult toimiv õhutemperatuur arvestatakse välisõhu temperatuuri ja tuule kiiruse koosmõjust sõltuva tuule-külmaindeksi alusel.

Koolivaheajad kehtestab haridus- ja teadusminister igaks konkreetseks aastaks. Kooli pidaja võib direktori ettepanekul ja hoolekogu nõusolekul kehtestada haridus- ja teadusministri kehtestatud koolivaheaegadest erinevad koolivaheajad, arvestusega et koolis on õppeaasta jooksul vähemalt neli koolivaheaega kogukestusega vähemalt 12 nädalat, kusjuures suvine koolivaheaeg kestab vähemalt kaheksa järjestikust nädalat.

Üldhariduskoole on Eestis kokku 533, millest 59 on ühe- kuni kuueklassilised põhikoolid, 287 puhtad põhikoolid ning 171 põhikooliosaga või puhtad gümnaasiumid. Puhtaid gümnaasiume on 19, mille seas on üheksa riigigümnaasiumi. Täiskasvanute gümnaasiume on kokku 16.